Jos olet tekemässä kotisivua yrityksellesi ja käytössäsi on graafinen ohjeistus, kannattaa sivustosi väri- ja fonttivalinnat tehdä niitä silmälle pitäen. Monesti ohjeistuksissa on määritetty erikseen sähköisissä ympäristöissä käytettävät fontit. Väritkin löytyvät normaalisti Hex -värikoodeina, jotka voit syöttää suoraan teeman asetuksiin.
Jos yritykselläsi ei ole virallista graafista ohjeistusta, mutta olet tehnyt esimerkiksi painotuotteita (käyntikortteja, esitteitä jne.), kannattaa nettisivun tyyli pitää samassa linjassa.
Jos sinulla ei ole mitään valmista materiaalia, josta ottaa inspiraatiota nettisivuihin, valitse lähtökohdaksi vaikkapa Unsplash-palvelusta kuva, jonka värimaailmasta tykkäät ja tallenna se koneellesi. Netissä on olemassa palveluita, kuten Adoben Color, johon voit ladata kuvan koneeltasi ja ohjelma tekee sen pohjalta harmonisia väriyhdistelmä-ehdotuksia kopioitavine hex-koodeineen (ruutukaappaus työkalusta alla).
Sivuston rakennetta, graafista ilmettä ja värimaailmaa suunnitellessasi kiinnitä erityistä huomiota saavutettavuuteen. Varmista, että kaikki tärkeimmät elementit ja sisällöt (esim. yhteystiedot) ovat helposti löydettävissä ja luettavissa. Etenkin värejä valitessa on hyvä pitää mielessä, että esimerkiksi tekstin tulee erottua tarpeeksi hyvin taustasta ja värien valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös värisokeat käyttäjät.
Eri väriyhdistelmien testaukseen on netissä saatavilla apuvälineitä, esimerkiksi Adoben kontrastin tarkistustoiminto, johon voit syöttää kaksi eri väriä ja sivu kertoo onko näiden välinen kontrasti riittävä.
Samalta sivulta löytyy myös ”Helppokäyttötyökalut” -kohdan alta ”Värisokeussuojattu” -työkalu, joka simuloi eri värien kontrastia värisokean silmin.
Ma-su (9-19)
Sähköposti: [email protected]
© Oidom Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöehdot • Tietosuojaseloste •