Nap­pu­la­tyy­lit

Erilaiset nappulat ovat näppärä tapa ohjata sivuston kävijän huomiota niihin toimintoihin, joita haluat hänen tekevän. Oidomissa olevien nappulatyylien avulla pystyt päivittämään nappuloiden ulkonäköä ja pitämään helposti huolen siitä, että kaikki kotisivullasi olevat nappulat ovat yhteneväisiä.

Nap­pu­la­tyy­lin valinta

Nappulatyylin valinnan löydät nappulan muokkauksen yhteydestä löytyvästä pudotusvalikosta vasemmasta sivupalstasta.

Pudotusvalikon alla olevan linkin kautta pääset muokkaamaan valittuna olevaa nappulatyyliä. Huomioithan, että mikäli teet muokkauksia nappulatyyliin, päivittyvät asetukset kaikkiin niihin nappuloihin, joihin kyseinen tyyli on valittuna.

Saman pudostusvalikon kautta pystyt halutessasi lisäämään muokkauksessa olevalle nappulalle myös kokonaan uuden tyylin (”Luo uusi tyyli”). Lisäyksen jälkeen voit käyttää uutta tyyliä myös muissa sivuston nappuloissa.

Nappulan tyy­lia­se­tuk­set

Nappulatyylin muokkausnäkymän yläosassa näet päivittyvän esikatselun muokkauksesta olevasta tyylistä. Esikatseluikkunan alla olevasta kentästä voit muokata nappulatyylin nimeä. Pystyt halutessasi poistamaan turhaksi käyneen nappulatyylin klikkaamalla oikean yläkulman roskakori-ikonia.

Oletuksena nappulatyyli käyttää teemassa määriteltyjä oletusasetuksia, mutta pystyt muokkaamaan näitä tyylikohtaisesti napsauttamalla päälle ne asetukset joita haluat muuttaa.

Voit määrittää nappulatyyliin taustavärin sekä omat tekstiasetukset. Huomioithan kuitenkin, että fonttiperheen valinta nappulatyylille tapahtuu teeman asetuksista, eikä sitä pysty muuttamaan nappulakohtaisesti.

Reuna-valinnan avulla pystyt halutessasi lisäämään nappulalle reunaviivan ja määrittämään sille värin sekä paksuuden. Jos haluat lisätä nappulaan pyöristystä se onnistuu reuna-kohdan alta löytyvän säde-asetuksen avulla. Voit lisätä nappulalle kyseisen asetuksen avulla pyöristystä myös vaikka et näkyvää reunaa nappulaan haluaisikaan (nollaa tällöin luku ”koko” -kohdasta).

Sisennys-asetuksella voit säätää nappulan sisällä olevaa tyhjää tilaa. Jos esimerkiksi näyttää siltä, että teksti nappulassa on liian ylhäällä tai alhaalla, kokeile muuttaa nappulan sisennystä.

Hover-tyylistä voit määritellä miltä nappula näyttää, kun käyttäjä vie hiiren sen päälle.

Varjostus-asetuksella voit lisätä nappulalle varjon jonka avulla saat sen erottumaan paremmin mm. samansävyisestä taustasta.