Ha­ku­ko­neop­ti­moin­ti: Net­ti­si­vu­jen sivun osoitteen (URL) muut­ta­mi­nen

Tässä ohjeessa näytetään kuinka voi muuttaa nettisivujen osoitetta (URL) Oidomissa. Esimerkkivideossa muutamme Tuotteet-sivun nimeksi Tietokoneet ja muutamme tämän sivun osoitteen esimerkki.fi/tietokoneet osoitteeksi esimerkki.fi/kannettavat-tietokoneet.

Näin muutat nettisivujen sivun osoitetta:

 1. Mene haluamallesi sivulle esimerkiksi vasemmalta klikkaamalla Sivut-välilehteä
 2. Valitse haluamasi sivun kohdalta”…” ja alavetolaatikosta ”Muokkaa asetuksia”. Huomaathan, että etusivun osoitetta et voi muuttaa.
 3. Avautuvalta sivulta voit halutessasi muuttaa sivun nimen. Se vaikuttaa samalla myös osoitekenttään. Menemme ohjeessa seuraavaksi kohtaan, jossa voi vaihtaa pelkästään sivun osoitteen.Hakukoneoptimoinnin kannalta on hyvä pyrkiä hyödyntämään tärkeää avainsanaa sivun nimessä (tässä esimerkissä ”Tietokoneet” ja myös osoitekentässä, johon on tarkoitus kirjoittaa ”kannettavat-tietokoneet”.
 4. Kohdasta ”Hakukoneoptimointi pääset muokkaamaan sivun metatietoja ja myös sivun osoitetta.
 5. Avautuvalta sivulta voit muuttaa sivun osoitetta. Osoitekentässä ei käytetä erikoismerkkejä, skandinaavisia kirjaimia eikä välilyöntejä. Jos haluat erotella sanoja käytä välimerkkiä.
  Huom. Tältä sivulta voi myös muuttaa ha­ku­ko­neop­ti­moin­tiin liittyviä metatietoja.
 6. Esimerkissä sana ”tietokoneet” muutetaan sanoiksi ”kannettavat-tietokoneet”. Käytännössä se domainissa esimerkki.fi, näyttäisi siten lopputuloksena osoitteen esimerkki.fi/kannettavat-tietokoneet.
 7. Halutessasi asetussivun lopusta voit vaihtaa vielä sosiaalisessa mediassa näytettävän sivun oletuskuvan.
 8. Kun olet valmis, pääset pois klikkaamalla vasemmalla ylhäällä ikonia ”<”. Oidom kysyy tällöin haluatko lisätä uudelleenohjauksen:
  uu­del­lee­noh­jauk­ses­ta on hyötyä silloin, kun kotisivusi ovat jo kovassa käytössä ja haluat että kävijät, jotka vielä eksyvät vanhaan osoitteeseen, ohjataan uuteen osoitteeseen (jotteivat he sen sijaan saa virheviestiä).
 9. Muista vielä julkaista kotisivut, kun haluat muutoksien näkyvän kotisivuillasi.