Miten Oidomissa vaih­de­taan favicon?

Favicon on kotisivujen ikoni, joka näkyy selaimesta riippuen eri paikoissa. Usein se näkyy osoiterivin tai sivun nimen vieressä. Favicon on ympyröity tässä esimerkkikuvassa sinisellä:

Näin voit vaihtaa Oidomissa Faviconin

Alussa esi­merk­ki­si­vum­me (sivut nimeltään Töppöset) favicon näyttää tältä eli kotisivut käyttävät vielä Oidomin ole­tus­fa­vico­nia:

Voimme lisätä oman Faviconin alla olevan videon mukaisesti:

1. Kun olet muokkaamassa kotisivuja Oidomilla, klikkaa ”Asetukset”
  2. Valitse ”Sivusto”
  3. Klikkaa ”Valitse kuva”
  4. Lataa tietokoneeltasi Faviconiksi tarkoitettu kuva kohdasta ”Lataa kuva” ja valitse haluamasi kuva. Huom! Voit lisätä vain kuvia, joiden tiedostomuoto on jpg, png, WebP, gif ja svg. Suositeltua on, että kuva on neliö (esim. 512×512 px).
  5. Klikkaa itsesi pois nykyisistä asetuksista klikkaamalla ”<” painiketta vasemmassa yläkulmassa.
  6. Muista vielä julkaista kotisivut kohdasta ”Julkaisu”. Huomaathan, että Favicon alkaa usein näkyä vasta, kun ensin tyhjennät selaimen välimuistin kokonaan. Jos et tyhjennä selaimen välimuistia heti, niin Favicon näkyy todennäköisesti vasta myöhemmin.

Faviconin lisäyksen jälkeen, näytti esi­merk­ki­ko­ti­si­vuil­la Favicon tältä: