Facebook-linkin li­sää­mi­nen ko­ti­si­vu­jen yläosaan

Tässä ohjeessa ja videolla näytetään kuinka voi lisätä esimerkiksi facebook-kuvakkeen linkin kera kotisivujen yläosaan. Samalla tavalla voi lisätä esimerkiksi instagramin ja twitterin.

  1. Klikkaa sivun yläosan taustaa avataksesi vasemmalle navigointipalkin asetukset
  2. Jos sinulla ei vielä ole apuvalikkoa, on hyvä idea lisätä sellainen sosiaalisen median kuvakkeita varten. Luo videon ohjeen mukaisesti sellainen klikkaamalla vasemmalta asetuksista Apuvalikko päälle ja alasvetolaatikosta ”Luo uusi navigaatio”. Mikäli sinulla on jo apuvalikko käytössä, klikkaa APUVALIKKO tekstin alta Muokkaa valikkoa.
  3. Lisää uusi linkki ja klikkaa tämän jälkeen ”Linkitetty…”.
  4. Valitse välilehti ”Ulkoinen” ja syötä sinne facebook-sivujesi osoite. Linkin tekstiksi voit kirjoittaa esimerkiksi Facebook. Se näkyy navigoinnissa tekstilinkkinä. Jos haluat voit jatkaa vielä lisätäksesi kuvakkeen eli ikonin tekstin sijaan. Klikkaa ”Valmis”.
  5. Lisätäksesi Facebook-ikonin, valitse alasvetolaatikosta ”Ikoni” ja ”Valitse kuva”.
  6. Voit hakea avautuneesta modaalista sopivaa ikonia. Kirjoittamalla esimerkiksi ”face” löydät erilaisia facebook-ikoneita. Valitse sopiva ikoni klikkaamalla sitä. Voit oikealta alakulmasta vaihtaa kokoa ja väriä. Kun olet tyytyväinen klikkaa ”Tallenna”.
  7. Voit kokeilla esikatselun kautta linkin toimivuutta. Saat muutokset näkyviin kotisivuilla, julkaisemalla sivut.