Eväs­te­va­roi­tus

Nettisivusi vierailijalle ensimmäiseksi näytettävän evästevaroituksen avulla voit kertoa käyttäjälle nettisivusi evästekäytännöistä.

Evästevaroituksessa näytettävä sisältö kannattaa pitää lyhyenä ja helposti ymmärrettävinä. Lisää tarkemmat tiedot nettisivullasi mahdollisesti käytössä olevista seuranta- yms. koodeista erilliselle sivulle.

Evästevaroituksen voit lisätä kotisivullesi Asetukset-välilehdeltä Evästevaroitus-valikon kautta. Tee avautuvassa näkymässä haluamasi muokkaukset ja julkaise nettisivusi uudelleen.

Tekstien muokkaus tapahtuu klikkaamalla oikealla näkyvästä evästevaroituksen esikatselusta haluamaasi kohtaa.

Elementit-listasta pystyt hallinnoimaan mitä elementtejä varoituksessa näytetään. Evästevaroituksessa kannattaa näyttää ainakin infoteksti (Otsikko ja/tai kappale) ja Hyväksy-painike, jolla käyttäjä voi sulkea ilmoituksen. Hylkää-painikkeen avulla käyttäjä voi selata nettisivuasi niin, että vain välttämättömiksi* merkitsemäsi koodipätkät ladataan käyttöön.

Lisäksi voit määritellä, että ilmoituksessa näytetään linkki sivulle, josta käyttäjä voi halutessaan lukea lisätietoja evästeiden käytöstä nettisivullasi.

Asettelu & Muotoilu -valikon kautta pystyt hallinnoimaan sitä miltä näytettävä evästevaroitus näyttää. Voit muokata myös varoituksen värit haluamaksesi valitsemalla Värimaailma-valikosta käyttöön vaihtoehdon “Oma” ja valitsemalla haluamasi värit taustalle, teksteille ja mahdollisille linkeille.

Muistathan päivittää sivupohjasi mukana mahdollisesti tulleen Tietosuojaseloste-sivun sisällöt vastaamaan oman nettisivusi käytäntöjä ja asetuksia. Huomioithan, että uudemmilla sivuilla Tietosuojaseloste-sivu on oletuksena luonnos-tilassa, jolloin se ei tule automaattisesti näkyviin sivua julkaistaessa jos et ole päivittänyt sitä.

*Voit merkata koodipätkän välttämättömäksi, menemällä Asetukset-välilehden Koodipätkät-valikon kautta koodin asetuksiin ja valitsemalla “Tyyppi”-pudotusvalikosta kohdan “Välttämätön”. Käytä tätä vain sivuston toiminnan kannalta välttämättömien koodien tapauksessa.