Uuden blogin tai muun ka­te­go­rian lisäys ja sille artikkeli

Seuraavalla videolla näytetään, miten Oidomissa voi tehdä ensimmäinse kirjoituksen eli artikkelin ja lisätä sille kategorian. Kategorioiden avulla teet Oidomissa esimerkiksi blogin, uutiset, tietopankin tai muun artikkelikokoelman.Jos olet jo lisännyt aiemmin artikkeleita, hyppää toisena olevaan videoon, jossa näytetään kategorian lisäys, kun on jo aiempia artikkeleita.

Alta olevalta videolta näet, miten lisäät artikkelin ja sille kategorian, kun olet ottamassa artikkeleita käyttöön ensimmäistä kertaa:

Videolla näkyvät askeleet:

1. Mene sinisen palkin kohtaan Artikkelit
  2. Lisää uusi kategoria ja esimerkkiartikkeli kohdasta ”Aloitetaan!”
  3. Modaali avautuu. Siinä voit valita kirjoituksillesi sopivan kategorian. Voit myös myöhemmin luoda vapaasti erilaisia kategorioita ja muokata nykyistä kategoriaa.
  4. Voit seuraavalla sivulla:muuttaa kategorian nimeä
    muuttaa URL:ia eli polkua (polkutunnus) eli esimerkiksi, jos sinulla olisi domain esimerkki.fi, niin jos polkutunnus on blogi, niin tällöin polku artikkeleihin tulee olemaan https://esimerkki.fi/blogi.
    Voit lisätä päävalikkoon automaattisesti linkin uuteen kategoriaan
    Voit lisätä uuden osion etusivulle, joka näyttää tämän luomasi kategorian uusimmat kirjoitukset eli artikkelit.
    Klikkaa ”Jatka”, kun olet valmis.
  5. Olet nyt: Lisännyt uuden kategorian artikkeleille
    Lisännyt esimerkkiartikkelin, jota voit muokata
    Lisännyt linkin päävalikkoon sivulle, joka näyttää luomasi kategorian artikkelit

Videolla näkyvät askeleet:

1. Mene kohtaan ”Artikkelit” sinisessä palkissa.
  2. Klikkaa asetuksista ”Kategoriat”.
  3. Voit täältä lisätä uusia kategorioita kohdasta ”Lisää kategoria”.
  4. Avautuvista asetuksista voit:muuttaa kategorian nimeä
    muuttaa URL:ia eli polkua (kategorian polku) eli esimerkiksi, jos sinulla olisi domain esimerkki.fi, niin jos polkutunnus on blogi, niin tällöin polku artikkeleihin tulee olemaan https://esimerkki.fi/blogi.
    luoda useita tasoja eli valita uudelle kategorialle aiemmin luomasi kategorian yläkategoriaksi.
    lisätä kategorialle kuvauksen.
    lisäasetuksista voit muuttaa väriä ja lisätä oletuskuvan
    Klikkaa ”Valmis”, kun olet tehnyt muutokset.
  5. Liitetään vielä artikkeli luotuun kategoriaan. Kategorian voit liitää artikkelin asetuksista menemällä kohtaan ”Yleinen”. Kohdassa ”Kategoria” voit vaihtaa mihin kategoriaan artikkeli on liitetty.