Fountain pen and a notebook

Luo Oidomin avulla oma blogisi

Voit tehdä Oidomilla omat kotisivusi ja kirjoittaa blogiartikkeleita

Blogin omi­nai­suu­det

Oidomin blogi on kaikkea tätä ja enemmän

Ka­te­go­riat

Voit lisätä Oidomilla luodulle kotisivulle useita ar­tik­ke­li­ka­te­go­rioi­ta. Kategoria voi olla esimerkiksi jokin tietty blogi tai vaikka uutiset. Kategorioiden avulla pystyt helposti eriyttämään erilaisten aihepiirien artikkelit toisistaan ja vaikkapa pitämään sivustollasi useampaa blogia.

Nopea blogi

Oidomilla tehdyt kotisivut toimivat erittäin nopeasti sijainnista riippumatta. Näin ollen voit luottaa siihen, että blogisi toimii nopeasti kaikkialla.


Lue lisää nettisivujen nopeuteen vaikuttavista asioista 

Ih­mi­sys­tä­väl­li­nen

Oidomissa blogin artikkelien ylläpito on ihmisläheistä. Tekstin lisääminen ja päivittäminen on yhtä helppoa kuin missä tahansa simppelissä tekstieditorissa  ja näet suoraan tekstiä lisätessäsi miltä kirjoituksesi tulee näyttämään julkaistulla nettisivulla. Sinun ei tarvitse myöskään huolehtia teknisestä ylläpidosta.

Muokkaa missä ja millä lait­teel­la vain

Blogia ei pelkästään pysty lukemaan mobiililaitteilla vaan voit myös muokata sitä esimerkiksi kännykälläsi! Ei siis hätää jos mieleesi muistuu jokin päivitystä kaipaava yksityiskohta, etkä juuri silloin ole tietokoneen äärellä: voit tehdä lisäyksiä ja muutoksia näppärästi myös kännykkäsi kautta.

Some

Blogikirjoitustesi jakaminen sosiaalisen median kanaviin on helppoa. Oidomissa on valmiit jakonappulat Facebookille, Twitterille, LinkedInille ja Whatsappille, jotka saat halutessasi lisättyä näkyviin kaikkiin blogiartikkeleihisi.

Kom­men­toin­ti

Oidomilla tehdyssä blogissa voit käyttää Facebookin kommentointia. Otettuasi kommentoinnin käyttöön, Facebook-käyttäjät voivat kommentoida julkaistuja artikkeleitasi. Voit hallinnoida lisättyjä kommentteja Facebookin puolella.

Löydy Googlessa

Oidomissa on sisäänrakennettuna paljon ominaisuuksia joiden avulla näyt hyvin hakukoneissa, kuten Googlessa.

Luo blo­gil­le­si oma tyylikäs ulkoasu tai käytä valmiita pohjia

Tässä joitakin esi­merk­ke­jä valmiista si­vu­poh­jis­ta

1616163705104_paivaunia.png-me

Päiväunia

Tämä sivupohja rakentuu blogiin lisätyistä artikkeleista. Voit halutessasi tietenkin lisätä sivullesi muutakin sisältöä kuin artikkeleja.

1616163704944_jaanam.png-me

Jaana M.

Tar­vit­set­ko itsellesi port­fo­lion ja mah­dol­li­suu­den pitää blogia? Tämä sivupohja on

ku­va­pai­not­tei­nen, mutta sisältää myös

ar­tik­ke­li­nos­toja.

1616163705148_suola.png-me

Valmiit si­vu­poh­jat

Voit ottaa blogin käyttöön mihin tahansa muuhunkin valmiiseen sivupohjaan. Löydät kaikkien saatavilla olevien sivupohjien esittelyt alla olevan linkin takaa.

Näin teet oman Blogin

Näin aloitat Oidomin käytön, lisäät nettisivuille oman blogin sekä sisältöä ja julkaiset uuden blogisi nettiin.

1. Re­kis­te­röi­ty­mi­nen

Re­kis­te­röi­dy Oidomiin il­mai­sek­si

Rekisteröidy Oidomiin ja tee siellä blogi ilmaiseksi. Valitse sen jälkeen kotisivuillesi (blogillesi) sopivan näköinen ulkoasu. Voit valita minkä vain sivupohjan ja voit sitä muokata myöhemmin vapaasti. Ohjevideo Oidomin käytön aloittamisesta.

2. En­sim­mäi­nen artikkeli

Ar­tik­ke­lit löydät va­sem­mas­ta sinisestä palkista

Luo ensimmäinen kirjoitus eli artikkeli blogillesi.  Voit tehdä sen Oidomissa klikkaamalla vasemmasta sinisestä palkista Artikkelit. Ohjevideo artikkeleiden ja kategorioiden lisäämiseen.

3. Lisää vii­mei­sim­mät ar­tik­ke­lit

Voit lisätä etusi­vul­le vii­mei­sim­mät ar­tik­ke­lit

Usein nettisivujen etusivulla tai jollain muulla sivulla halutaan näyttää viimeisimmät uutiset tai blogikirjoitukset. Voit tehdä sen Oidomissa kätevästi lisäämällä sivulle uuden osion artikkeleille. 

4. Julkaise blogi

Julkaise, kun haluat ko­ti­si­vu­jen näkyvän netissä

Kun olet lisännyt kirjoituksen blogiisi ja muokannut kotisivut sopivaksi, voit julkaista kotisivut. Julkaisun jälkeen saat meiltä ilmaista käyttöaikaa vielä 30 päivää. Lisäksi saat meiltä ilmaisen osoitteen (muodossa *.oidom.site). Voit myös lisätä blogillesi oman domainin.

Light blue to dark blue gradient

Kokeile blogin kir­joit­ta­mis­ta il­mai­sek­si

Voit kokeilla Oidomia ilmaiseksi. Rekisteröityminen ja käyttö on ilmaista kotisivun julkaisuun saakka. Julkaisun jälkeenkin saat vielä 30 päivää ilmaista kokeiluaikaa.

A group of friends at a coffee shop

Etsitkö yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta
blo­gil­le­si?

Etsimme blog­gaa­jia yh­teis­työ­hön kanssamme

Etsimme bloggaajia, joiden kanssa voisimme muodostaa molempia hyödyttävän yhteistyön. Näkyvyyden vastineeksi voimme tarjota erittäin nopeasti kehittyvän blogialustan ja lisäksi erikseen sovittavan korvauksen.


Bloggaamalla meillä sinun on myös mahdollista osallistua Oidomin blogin kehitystyöhön ja parantaa omaa blogiasi tulevilla uusilla ominaisuuksilla.