macro photography of blue flowers

Miksi Oidom?

Tälle sivulle olemme koonneet viisi tärkeää syytä minkä takia kotisivut kannattaa tehdä juuri Oidom-kotisivukoneella.

helppo.png-me

Help­po­käyt­töi­syys

Hyvännäköisten ja toimivien kotisivujen tekemisen pitäisi olla helppoa. Tämä on ollut yhtenä lähtökohdista Oidomin kehittämisessä. Kotisivukoneellamme nettisivut on helppo rakentaa käyttäen valmiita osioita. Alkuun pääsee helposti valitsemalla omiin tarpeisiinsa sopivan kotisivupohjan. Tämän jälkeen riittää, että osioihin vaihtaa omat sisältönsä.


Koodiin sinun ei tarvitse missään vaiheessa koskea. Et itse asiassa edes näe sitä kuin muutamassa harvassa ja valitussa paikassa ja silloinkin vain jos haluat. Sen sijaan näet suoraan editorinäkymässä miltä sivustoon tekemäsi muutokset näyttävät.

Nopeat nettisivut

Nopeat kotisivut

Mitä kauemmin kotisivujen ja niiden sisällön lataaminen kestää, sitä todennäköisemmin kotisivuilla vieraileva lähtee pois. Käyttäjät olettavat nettisivujen latautuvan alle kahdessa sekunnissa. Jos latausnopeus ylittää 3 sekuntia, poistuu puolet mobiilikäyttäjistä sivulta jo latausvaiheessa. 


Nopeat kotisivut tarjoavat hyvän käyttäjäkokemuksen sekä parantavat konversiota ja myyntiä. Myös hakukoneet, kuten Google, arvostavat hakutuloksissaan nopeita kotisivuja.


Oidomilla tehdyt nettisivut ovat aina nopeat. Oidomilla julkaistu sivusto on ns. staattinen sivusto joka toimii nopeasti ympäri maailman. Kotisivut lataututuvat käytännössä aina heti.  Lisäksi Oidomissa on käytössä muutakin latausnopeuksia edistävää tekniikkaa. Oidomissa vieraillulla sivulla olevien linkkien sivut ladataan valmiiksi taustalla. Tällöin, kun käyttäjä klikkaa sivuilla olevaa linkkiä, avautuu linkin sivu vierailijalle välittömästi. Voit kokeilla tätä tekniikkaa esimerkiksi klikkailemalla tämän sivun yläosassa olevia linkkejä!


Oidomissa kotisivut julkaistaan kokonaisuudessaan si­säl­lön­ja­ke­lu­verk­koon, joka koostuu ympäri maailmaa sijoitetuista palvelimista. Näin Oidomilla tehdyt kotisivut eivät ole riippuvaisia yksittäisestä palvelimesta ja toisaalta kotisivut ladataan lähimmältä palvelimelta, jolloin vasteaika on mahdollisimman pieni.

hakukonen%C3%A4kyvyys.png-me

Hyvä ha­ku­ko­ne­nä­ky­vyys

Kotisivujen latausnopeus vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen. On lisäksi tärkeää, että kävijät löytävät nettisivut myös orgaanisesti. Sekä ihmisten että bottien tulee voida löytää ja ymmärtää sivuston sisältö esteettömästi.


Optimoi sisältösi hakukoneita varten päivittämällä sivustosi otsikot, metakuvaukset, otsikot ja sivustokartta. Oidomilla tämä kaikki hoituu helposti. Oidomilla tehdyt sivut sijoittuvat hyvin Googlen hakutuloksissa, mikä lisää sivustojen näyttökertoja ja kävijäliikennettä.

mobiili-k%C3%A4ytett%C3%A4vyys.png-me

Mo­bii­lil­le optimoitu

Mobiililiikenne muodostaa yli puolet maailman nettisivuille kohdentuvasta liikenteestä. Nettisivujen onkin tänä päivänä ehdottomasti oltava mobiililaitteille sopiva tai menetät arvokkkaita kävijöitä ja potentiaaliset uudet asiakkaat.


Oidom skaalautuu automaattisesti mobiililaitteiden näytöille. Voit jopa tehdä nettisivuja suoraan omalla kännykälläsi. Oidom pitää huolen siitä, että kaikki kotisivusi sisältö on luettavissa mobiilissa, kuvat ovat oikean kokoisia ja painikkeet sopivan kokoisia.

Tietoturvallinen

Tie­to­tur­va kunnossa

Tietoturva on perusedellytys sille, että käyttäjät pystyvät luottamaan sivustoon. Sivuston SSL-salaus on nykyään jo itsestään selvä asia, jonka puuttumisesta Google rokottaa ha­ku­tu­los­si­joi­tuk­sis­sa. Kaikki Oidomilla tehdyt nettisivut saavat automaattisesti SSL-salauksen eli sivut toimivat suoraan https-alkuisen osoitteen kautta.


Tavallisessa tavassa tehdä nettisivut, jossa taustalla on esimerkiksi PHP-koodia ajava palvelin, on useita mahdollisuuksia hakkerointeihin. Oidomilla tehdyt kotisivut ovatkin siksi erityisen turvallisia. Staattisina sivuina niitä ei voida hakkeroida ja tie­to­tur­va­päi­vi­tyk­ses­tä ei tarvitse sivun tekijän huolehtia. 


Oidom käyttää turvallisia Amazonin ja Google Cloudin pilvipalveluita palveluiden tuottamiseen.