Key to succeed A+ is concentration and details.

Ko­ti­si­vu­jen teko Oidomilla

Ihan en­sim­mäi­sek­si..

Tarvitset kotisivuillesi sisällön. Onko se jo valmiina? Hyvä.


Jos ei, niin ota esiin paperia & kynä. Tai ipad. Post-it -laputkin on todettu toimivaksi välineeksi. Käytä hetki sisällön suunnitteluun. Listaa ylös karkeasti mikä on kotisivujesi tarkoitus: mitä haluat käyttäjän siellä tekevän ja mitä sen tekemiseen tarvitaan. Voit halutessasi hahmotella myös sivurakennetta otsikkotasolla ja tarvittavia elementtejä. Tällainen pienikin etu­kä­teis­suun­ni­tel­ma helpottaa valitsemaan kotisivuillesi sopivan pohjan. Sinun ei tarvitse tässä vaiheessa vielä kirjoittaa nettisivuja varten täydellisiä sisältöjä, vaan voit hyvin lisätä ja täydennellä niitä lennossa.

UX Work: Woman's hands drawing a wireframe

Luo oma Oidom-tilisi ja valitse sopiva ko­ti­si­vu­poh­ja

Oidom-tilin luomiseen tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen. Siinä kaikki. Lisäksi määrität tietenkin myös itsellesi salasanan jonka avulla pääset kirjautumaan sisään. Voit halutessasi käyttää myös Facebook tai Google -tiliäsi rekisteröitymiseen ja jatkossa kirjautumiseen. Kirjauduttuasi Oidomiin pääset luomaan ensimmäistä sivustoasi. Määrität ensimmäisessä vaiheessa kotisivujesi nimen ja sisällön kielen. Sen jälkeen pääset jo valitsemaan käytettävän kotisivupohjan. Valittavissasi on myös tyhjä sivupohja, jolla pystyt aloittamaan sivuston rakentamisen ilman esimerkkisisältöjä.

Muokkaa ko­ti­si­vu­jen ulkoasu mie­lei­sek­se­si

Jos olet tekemässä kotisivua yrityksellesi ja käytössäsi graafinen ohjeistus, kaiva se esiin tässä vaiheessa. Teeman muokkauksen kautta pystyt muuttaamaan sivustolla käytössä olevia fontteja ja värejä.

Lisää omat sisältösi esi­merk­ki­si­säl­tö­jen tilalle

Sisältöjen lisäys ja muotoilu on varmastikin se aikaa vievin osuus kotisivujen teossa. Älä pelkää lisätä uusia osioita tai testata vaihtoehtoisia asetteluja ja asetuksia, mikäli sisältösi eivät suoraan istu kotisivupohjassa mukana tuleviin osioihin.


Käytä rohkeasti kuvitusta tuomaan kotisivullesi elämää. Voit käyttää omien kuviesi lisäksi myös Oidomin sisään rakennetusta Unsplash-kuvapankista löytyviä otoksia.

Julkaise kotisivut

Kun olet saanut kotisivut julkaisukuntoon, pääset aloittamaan julkaisuprosessin klikkaamalla vasemman sivupalstan ylhäältä löytyvää sinistä nappulaa. Jos tämä on ensimmäinen julkaisusi, pyydämme täydentämään yhteys- sekä laskutustietosi ennen sivun julkaisua. Nettisivut julkaistaan oletuksena *.oidom.site -osoitteeseen, mutta voit lisätä julkaisuasetuksista myös oman domainisi. Kun kaikki tiedot on täydennetty, vahvista sivuston julkaisu. Kotisivujen julkaisu kestää tyypillisesti enimmillään parisen minuuttia. Tuona aikana kotisivuista tehdään staattinen versio ja tiedostot siirretään palvelimella oikeaan paikkaan. Kun julkaisu on valmis, Oidom ilmoittaa tästä ja lähettää myös sähköpostitse julkaistun sivun tiedot.