abstract painting
19.2.2020

Sinistä uutta vuotta!

Tammikuu ei tänä vuonna tuntunut yhtään niin pitkältä kuin nor­maa­lis­ti. Oidomin ke­hi­tys­tii­mi on jatkanut viime vuoden lopulla vii­meis­tel­ty­jen toi­min­nal­li­suuk­sien tes­taus­ten sekä hie­no­sää­tö­jen parissa. Helmikuun al­ku­puo­lel­la päi­vi­tim­me nuo uutuudet vihdoin myös tuo­tan­toon muidenkin Oidomin käyt­tä­jien iloksi. Seu­raa­vas­sa avaamme tarkemmin mitä erityisen huo­mio­nar­vois­ta uusin päivitys pitää sisällään.

Pantone julkaisi hiljattain vuoden 2020 värin joka on Classic Blue. Me Oidomin tiimissä näemmä maailman jo valmiiksi sinisävytteisten lasien läpi, joten olemme valinnasta sangen mielissämme. Olemme innoissamme myös uusimmasta Oidomin päivityspaketista, joka toi mukanaan paljon meidän ja muiden sinisen kotisivukoneen käyttäjien arkea helpottavia parannuksia ja uusia toiminnallisuuksia.

Joustoa lin­ki­tyk­siin

Sivuston yläosan, eli headerin, hallintaan on Oidomin hallinnassa tehty suurempi uudistus. Aiemmin sivuston valikko muodostui joko sivu- tai osiolinkeistä. Päivityksen myötä jo luodut valikot on säilytetty ennallaan, mutta niihin voidaan lisätä linkkejä entistä vapaammin. Valikkoon pystytään nyt lisäämään sekä sivu- että osiolinkkejä ja niiden lisäksi myös suoria linkkejä artikkeleihin ja muille sivustoille. Yläosaan lisäsimme paikan apuvalikolle, jota pystytään hyödyntämään esimerkiksi sosiaalisen median kanavien tai muiden ulkopuolisten sivustojen linkityksessä. Lähitulevaisuuden jat­ko­ke­hi­tys­lis­tal­la on muun muassa tiedostolinkitysten mahdollistaminen suoraan Oidomin tiedostohallinnasta käsin. Löydät päivitetyn yläosan hallinnan tutusta paikasta klikkaamalla ensimmäisen osion muokkaukseen joko sivupalstan Osiot-välilehdeltä tai editorin puolella yläosaa klikkaamalla. Sivustolle lisättyjä valikoita pääset lisäksi hallinnoimaan Asetukset-välilehden kautta.

header-asetukset.png-me

Pa­ran­nuk­sia ulkoasun hal­lin­taan

Teeman fonttiasetuksista voit nyt fontin ja koon lisäksi vaihtaa nyt myös fontin painoa. Pystyt myös uusimpien muutosten myötä testaamaan teeman asetuksia ilman, että niitä on pakko ottaa käyttöön. Muuttamasi teema-asetukset voit ottaa käyttöön painamalla yläreunan Valmis-linkkiä tai tallentaa ne esiin tulevasta ilmoituksesta.

Virtaviivaistimme sivuston nappulatyylien hallintaa. Tähän asti jokaiseen nappulaan pystyi määrittelemään omat ulkoasutyylinsä ja ongelmaksi monesti muodostui, että sivulla käytössä olevat nappulat eivät näin ollen olleet ulkonäöltään välttämättä yhteneväiset. Nyt painikkeen lisäyksen yhteydessä pystytään valitsemaan nappulalle tyyli. Tyylejä pystyy muokkaamaan ja tehdyt muokkaukset tulevat voimaan kaikkiin nappuloihin joihin kyseinen tyyli on asetettu käyttöön. Uusia tyylejä pystyy myös luomaan itse. Saat päivitetyt valinnat käyttöön klikkaamalla nappulan muokkaukseen.

nappulan-asetukset.png-me

Uudet osiot: Saa­vu­tuk­set ja upotettu sisältö

Saavutukset-osion avulla saadaan sivustolle lisättyä helposti silmäiltävää, animoitua numerodataa.

saavutukset.png-me

Uuden Upotettu sisältö -osion avulla pystytään sivulle lisäämään sisältöä ulkopuolisista palveluista. Esimerkiksi erilaiset ajanvaraus- ja uu­tis­kir­je­jär­jes­tel­mät tarjoavat monesti ns. embed-koodin, jolla pystytään lomakkeet tuomaan suoraan sivulle sen sijaan, että sivuston käyttäjä ohjataan ulkopuoliseen palveluun. Sosiaalisen median kanavien (Facebook, Twitter ja Instagram) upotukseen Oidomista löytyykin jo ennestään oma osionsa.

uutiskirje.png-me

Lisäksi..

Sivuston hakukoneoptimointi-asetusten alta löytyy uusi osio Ohjaukset. Kyseisen välilehden kautta pystytään hallinnoimaan sivuston osoitteiden uudelleenohjauksia. Kun yksittäisen sivun polkua muuttaa, ehdottaa järjestelmä nyt automaattisesti uuden uudelleenohjauksen lisäystä. Tällä estetään linkkien rikkoutuminen jos sivua on ennätetty jo linkittää jonnekin aiemmalla osoitteella.

Päivityksessä oli luonnollisesti mukana myös bugikorjauksia ja pienempiä parannuksia Oidomin toimintaan. Niistä muutamia mainitaksemme: osioiden lisäyksen yhteydessä olevat vaihtoehdot tulevat nyt aak­kos­jär­jes­tyk­ses­sä, osioiden ulkoasuihin on tehty viilauksia ja käytössä oleviin ikoneihin on lisätty muutama täydennys. Jos sinulle muuten tulee mieleen tarvetta tietynlaiselle ikonille, vinkkaa tästä meille palautelomakkeen kautta.