black and white street sign
25.3.2021

Oidom Roadmap - Mitä odottaa vuonna 2021

Vuosi 2020 oli Oidomille monelta kantilta kat­sot­tu­na kään­ne­koh­ta. Pe­rus­tim­me Oidom Oy:n ja lisäsimme ko­ti­si­vue­di­to­riim­me monia uusia omi­nai­suuk­sia. Näiden myötä Oidom täyttää entistä paremmin lu­pauk­sen­sa siitä, että sillä voi tehdä ja ylläpitää hienoja net­ti­si­vu­ja, jotka ovat nopeat aina ja kaik­kial­la. Ke­hi­tys­työ kuitenkin jatkuu yhä edelleen ja suun­ni­tel­mat tu­le­vai­suu­den suhteen ovat kir­kas­tu­neet.

Isoimpana tavoitteenamme on aina ollut tarjota kaikista käyt­tä­jäys­tä­väl­li­sin tapa tehdä omat nettisivut. Viimeisen puolen vuoden ajan olemme panostaneet entistäkin enemmän Oidomin käytettävyyden parantamiseen. Tätä silmällä pitäen teetimme alkuvuodesta ulkopuolisen asiantuntija-arvion palvelustamme ja saimme sitä kautta tärkeää palautetta, joka näytti selkeitä suuntaviivoja kehitystyöllemme.


Suunniteltujen käy­tet­tä­vyys­pa­ran­nus­ten valmistuessa, olemme alkaneet pikku hiljaa ottaa työn alle myös aivan uusia työkaluja, joiden avulla Oidomilla on jatkossa mahdollisuus tehdä entistä monipuolisempia nettisivuja. Joitakin mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia, joita olemme suunnitelleet vuodelle 2021 ovat muun muassa:

  • Tietopankki
  • Osioeditori
  • Usean ylläpitäjän tuki
  • Monikieliset nettisivut


Tietopankki


Blogiominaisuus on erittäinen suosittu Oidomissa ja olemme lisäämässä siihen ominaisuuksia joiden avulla pystyt blogikirjoitusten lisäksi lisäämään sivullesi myös esimerkiksi tie­to­pank­kiar­tik­ke­lei­ta, joita käyttäjät pääsevät helposti selaamaan erilaisten listausten ja sivun sisäisen haun kautta. Kunhan tämä ominaisuus valmistuu, löydät myös Oidomiin liittyvät ohjeistukset täältä samalta sivulta.


Lisää vapautta osioiden luomiseen


Olemme lisäämässä käyttöön osion, jonka elementit ja sisällöt pystyt määrittelemään itse. Normaalisti Oidomissa käytetään valmiiksi rakennettuja osioita, joihin sinun tarvitsee vain lisätä omat sisältösi. Joskus nämä valmiit mallit ovat kuitenkin rajoittavia ja olisi tarpeen päästä hallinnoimaan enemmän elementtien asetuksia ja asemointia. Se onnistuu jatkossa tämän uuden "tyhjän" osion avulla.


Usean ylläpitäjän tuki


Jatkossa voit pyytää koko tiimiäsi ja kumppaneitasi päivittämään nettisivuja kanssasi. Yhdellä sivustolla voi jatkossa olla useita ylläpitäjiä, joilla on määrittelemäsi muokkausoikeudet sivustoosi.


Monikielisyyden tuki


Sivuston tekeminen useille eri kielille on monesti tarpeen. Voit jo nyt tehdä erilliset sivustot eri kieliversioille ja linkittää ne keskenään, mutta tulossa olevien työkalujen avulla pystyt hallinnoimaan kieliversioita ja niiden sisältöjä yhden sivuston sisällä. Voit kopioida olemassa olevan sivuston sisältöineen uuden kieliversion pohjaksi.


Verkkokauppa


Verk­ko­kaup­pa­toi­min­nal­li­suus on yksi kysytyimmistä ominaisuuksista. Se on myös yksi vaativimmista toteutettavista. Haluamme kuitenkin jatkossa tarjota Oidomin käyttäjille tavan, jolla oman verkkokaupan pystyyn pistäminen ja ylläpito onnistuu helposti ja nopeasti.


Työkaluja hakukonenäkyvyyden parantamiseen


Oidom on jo nyt loistava tapa nettisivujen tekemiseen hakukonenäkyvyyden kannalta, koska lopulliset sivustot avautuvat salamannopeasti ja voit helposti hallita sisältöjen metatietoja. Tuomme lisää hakukoneoptimointi-ominaisuuksia Oidomiin auttaaksemme sinua luomaan parhaan mahdollisen sivuston myös hakukoneiden mielestä, jolloin myös potentiaaliset asiakkaasi löytävät sen helpommin.


Nettisivujen nopeus


Oidomilla tehdyt nettisivut ovat aina nopeat. Pysymme kehityksessä mukana nopeuttamalla sivuja entisestään toteuttamalla parannuksia, jotka liittyvät esimerkiksi Googlen uusimpiin Web Vitals -tietoihin ja mo­bii­li­suo­ri­tus­kykyyn.


Palautteeseen perustuva kehitys


Uusien ominaisuuksien lisäksi kehitämme tietenkin jatkossakin Oidomin käytettävyyttä ja parannamme olemassa olevia toiminnallisuuksia etenkin käyttäjiltämme tulevien palautteiden perusteella. Suurin osa tekemästämme kehitystyöstä perustuukin suoraan asia­kas­pa­laut­tee­seen. Jos sinulla on ajatuksia siitä, miten Oidomin käyttö olisi sujuvampaa, haluaisimme kuulla ne.


Muista seurata blogiamme tai tilata uutiskirjeemme saadaksesi tarkempaa tietoa uusien ominaisuuksien jul­kai­suai­ka­tau­luis­ta ja muista Oidomiin liittyvistä ajankohtaisista asioista. Voit myös ehdottaa meille nettisivuihin liittyviä aiheita, joista haluaisit tietää lisää! Pyrimme jatkossa jakamaan blogimme kautta entistä enemmän hyviä käytäntöjä ja vinkkejä nettisivujen tekoon.


Voit lähettää ehdotuksesi palautelomakkeemme kautta.

Jaa tämä artikkeli
portrait_kuva2-me.jpg

Manu Paajanen

Kirjoittaja on yksi Oidomin perustajista. Missiona tehdä Oidomin avulla Internetistä hieman helpompi, nopeampi ja turvallisempi.

Kommentit

© Oidom  2021. Kaikki oikeudet pidätetään.  •  Käyttöehdot  •  Tietosuojaseloste