RayBan sunglasses
23.6.2021

Kotisivu lo­ma­kun­toon 🌴

Oidomilla tehdyt net­ti­si­vut käy ja kukkuu ilman eri­tyis­toi­men­pi­tei­tä myös lomasi aikana. Varmista kuitenkin ennen lomille lomp­si­mis­ta, että ko­ti­si­vusi sisällöt pal­ve­le­vat myös lo­ma­kau­den sa­tun­nai­sia vie­rai­li­joi­ta.

Vaikka itse lomailisitkin läppäri suljettuna, nettiä pakoillen, asiakkaasi saattavat viettää heinäkuun vapaita esimerkiksi juuri sinun kotisivuasi selaillen. Lomavastaajan sähköpostiin laitatkin varmaan ihan luonnostaan päälle, mutta miten on nettisivun laita?


Kannattaa pitää huolta, että kerrot kotisivullasi aina mahdollisista poikkeuksista esimerkiksi viestien vastaamisajoissa. Jos lomakauden aikana et vastaa viesteihin / sähköposteihin ollenkaan, kerro päivämäärä milloin olet takaisin koneen äärellä ja palaat asiaat.


Jos sivullasi on yhteydenottolomake, jolla käyttäjä voi lähettää sinulle viestin, lisää poikkeusinfo myös sen yhteyteen, jolloin viestin lähettäjä osaa jo valmiiksi varautua pidempään vastausaikaan. Jos sinuun voi olla yhteydessä esimerkiksi puhelimitse myös lomakauden aikana, kerro tästä.


Jos taasen yleinen lomakausi ei aiheuta toimintaasi poikkeuksia, ei ole pahitteeksi kertoa siitäkään sivuston vierailijalle joka asiaa saattaa pohtia.

In­fo­ri­vil­lä kerrot helposti ja näkyvästi mah­dol­li­sis­ta poik­keus­käy­tän­nöis­tä

Oidom-sivuston yläosan asetuksista löydät Inforivi-valikon kautta mahdollisuuden lisätä kotisivusi yläosaan jokaisella sivulla näkyvä nauhamainen elementti, johon pystyt kirjoittamaan sivuston käyttäjälle heti näkyviin tulevan infotekstin. Pidä teksti mahdollisimman lyhyenä ja informatiivisena. Jos pidemmälle infotekstille on tarvetta, tee sille oma erillinen sivu tai artikkeli ja linkitä se inforivin sisältöön esimerkiksi "Lue lisää" -linkin taakse. Ohjeet inforivin käyttöönottoon löydät tukisivustoltamme.


Inforivin värejä pystyt muuttamaan asetuksista. Pyri tekemään elementistä mahdollisimman hyvin sivun muusta sisällöstä erottuva, jolloin sitä ei voi olla huomaamatta. Vähän kirkkaammat huomiovärit toimivat tässä hyvin, mutta muista kuitenkin varmistaa, että myös teksti erottuu hyvin.


Muista julkaista sivustosi uudelleen sen jälkeen, kun olet laittanut inforivin aktiiviseksi.

Lisää artikkeli, tai vaikkapa Instagram-postaus, jossa kerrot loma-ajan jär­jes­te­lyis­tä

Lomalle jäädessä on hyvä päivittää tieto lomakauden järjestelyistä myös mahdollisiin sosiaalisen median kanaviin, jolloin tieto menee helposti sekä vakituisille seuraajillesi että satunnaisille surffaajille. Tämä on juuri se hetki ja paikka, jossa voit hyödyntää ottamiasi kauniita kukkakuvia tai rantamaisemia, vaikka ne eivät muuten yrityksesi viestintään kuuluisikaan.


Pahitteeksi ei ole myöskään jos sivultasi löytyy vaikkapa blogiartikkeli, jossa kerrot kesäkauden kuulumiset. Tämän blogiartikkelin voit sitten halutessasi jakaa myös esimerkiksi Facebookiin.

Oidomilla luotua sivua pääset muok­kaa­maan missä ja milloin vain

Toisin kuin me ihmiset, nettisivut eivät tarvitse lepoa vaan ovat valmiina palvelemaan käyttäjiä ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­ses­ti. Niiden pitäminen käytössä läpi lomakauden ei Oidomilla tehtyjen sivujen tapauksessa tarkoita, että sinun tarvitsisi huolehtia mistään, vaan me pidämme huolen muun muassa teknisistä päivityksistä.


Jos kuitenkin kesken lomailun havahdut siihen, että sivulle unohtui päivittää tärkeä puhelinnumero tai aukioloajat jäivät arkitilaan, ei hätää. Oidomin editorin avulla pystyt päivittämään kaikkia sivulla olevia sisältöjä älypuhelimesi selaimen kautta kirjautumalla osoitteessa app.oidom.com.


Voit halutessasi lisätä linkin Oidomiin myös suoraan kännykkäsi kotiruudulle. Suurimmassa osassa älypuhelimia se tapahtuu kuta kuinkin näin:

  • Avaa puhelimesi selain
  • Mene osoitteeseen app.oidom.com
  • Normaalisti selaimen oikeasta yläreunasta tai alhaalta (iOS) löytyy valikko, josta voit mm. jakaa tai tallentaa avoimen sivun. Tuosta valikosta löytyy usein myös "Lisää kotivalikkoon" tai vastaava toiminto (engl. Add to home screen / Pin to home screen)
  • Voit antaa lisättävälle ikonille haluamasi nimen
  • Lisättyäsi sivun kotiruudullesi pääset Oidom-kuvaketta klikkaamalla suoraan Oidomin kirjautumisnäkymään

Me Oi­do­mil­la­kin lo­mai­lem­me

Heinäkuussa myös me Oidomin taustatiimissä pyrimme pitämään taukoa koneen ääreltä ja nauttimaan Suomen kauniista kesästä. Tavoitat kuitenkin jonkun meistä päivittäin normaaliin tapaan lähettämällä viestiä tukisivustomme kautta tai suoraan osoitteeseen [email protected]


🍓 Ihanaa kesää!