Background
11.6.2020uutiset

Kuu­lu­mi­sia Oidomin etä­toi­mis­tol­ta 😎

Etäkevät on vaihtunut vauh­dik­kaas­ti kesään. Päi­vi­tyk­siä on Oidomiin tehty viime aikoina ahkeraan tahtiin ja tässä kir­joi­tuk­ses­sa avaamme tarkemmin mitä kaikkea uutta edi­to­ris­ta löytyy.

Tär­keim­mät asiat ensin: Olemme auki! 🎉

Tähän asti Oidom on ollut suljetussa beta-käytössä Suomen Hostinpalvelun asiakkailla. Nyt olemme avanneet ovet myös muulle maailmalle ja pystyt luomaan oman ilmaisen Oidom-tilisi sivujemme kautta. Voit luoda sivusi ja kokeilla editorin käyttöä maksuttomasti. Sivuston julkaisun jälkeen alkaa 28 päivän mittainen kokeilujakso, jonka jälkeen laskutus starttailee hinnastomme mukaisesti mikäli tilausta ei peruta kokeilujakson aikana.

Logoa suu­rem­mak­si ja kuvaa liik­keel­le

Editoriin lisättiin toivottuna ominaisuutena mahdollisuus kasvattaa logon kokoa. Logon lisäyksen yhteydestä löytyy nyt liukusäädin, jolla pystytään kasvattamaan, tai pienentämään, logoa sivustollesi sopivaan kokoon.

logon-korkeus.png-me

Päivänvalon näki myös paljon kaivattu hero slider, suomalaisittain pääkuvakaruselli. Pääkuva-osiosta tämä uusi osio eroaa siinä, että osioon pystyy lisäämään useamman taustakuvan teksteineen. Taustakuvien lisäksi tässä osiossa pystytään hyödyntämään taustalla myös Vimeoon tallennettuja videoita.

heroslider-og.gif

Kun sivujen sisältö ei riitä: tie­dos­to­lin­kit!

Oidomin käyttöliittymästä käsin pystyy nyt suoraan tallentamaan ja linkittämään tiedostoja, kuten pdf:iä ja Word-tiedostoja. Linkkejä pystytään lisäämään niin tekstiin kuin kuviin. Toiminnallisuus löytyy tekstieditorista linkki-ikonin takaa avautuvan pienemmän ikkunan ”Tiedosto” -välilehdeltä. Eli sieltä samasta paikasta mistä myös muut linkit on lisätty tähänkin asti.

tiedostolinkin-lisays.jpg-me

Muuta uutta!

Uusien toimintojen lisäksi olemme viime kuukausien aikana tehneet myös bugikorjauksia ja pienempiä parannuksia käyttöliittymään. Artikkelin yläosassa näkyvään otsikkopaikkaan pystyy tehdyn korjauksen jälkeen lisäämään erikoismerkkejä, jotka Oidomin aiemmassa versiossa siivoutuivat pois otsikon tallennuksen yhteydessä. Lisäksi Oidomiin on lisätty kevään aikana myös muutama uusi ikoni käyttäjien toiveesta (Blogger & TripAdvisor).


Virinneitä kehitysideoita ja palautetta voit lähettää jatkossakin Oidom.fi-sivuston palautelomakkeella.

Oidom-tiimi toivottaa kaikille ihanaa kesää! Pysytäänhän terveinä ♥